BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 21 December 2011

latest entry : finally !! i have a new fb acc :)

salam n selamat tgahary 2 all blogger :) da lme asenye ta update belog kesayangan nie..,ary nie terasa excited na update belog nie coz na gtw bahawasanya chi da buat acc fb yg baru..,hihihihihi bkn ap fb y lme 2 da sewel cket mcm chi jgk coz ntah la tato na story mcm mne..,myb byk cgt stalker kot (pasan je lebih an ?? ) now chi pkai acc fb yg di bawah nie :

n fb y lme 2
  • da ta pkai oke..,da delete fb nie but ta bule pkai..,so just delete ap y ad je at c2..,urmm oke la just na update 2 jehh ary nie..,nnt smbung ag k..,daaa :)

Friday, 9 December 2011

latest entry : what i love about u !!

KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK selalu menemani saya 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK always make me want to smile 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK selalu ada ngn saya wktu sedih n gembira saya 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK always take a good care of me 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK selalu sabar ngn saya 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab AWAK always accept me who i am 
KENAPA SAYA SAYANG AWAK ??
sebab tanpa AWAK my life so empty

DEAR 
i am with u not bcoz u have a lot of money,but bcoz of u have a lot of love
to spread it to someone..,but i come as at volunteer and ask for your love 
i dont care bout ur past..,i just need to know if there's a space for me in ur future ??
i'm know i'm not perfect at ur eyes,but i want to try to be a good girl at ur heart..,
thanks for being an important person in my life..,
and i know..,ALLAH have a something special for us..
and semua nie adalah sebab kanape saya SAYANG awak MUHD FAZRIN


latest entry : tersenyum kembali :)

salam n selamat malam pada sume blogger,haterz n stalker.,opssss !! ad ke stalker at sni?? huhuhu papepon ta kesa la,jnji kowg enjoy bce entry2 dlm belog nie..,
today saya na story about my yayank ♥♥
akhirnye berbaik semula n ta mrjuk lgi da..,hihihihi pandai ko pjuk aq kn sayang ?? :) thnx coz always tman saya text setiap ary tnpa bosan (mcm tw2 je dy ta bosan,kot2 bosan ke mne ko tw kn ??)hihihi whtever la sume tuhh.., at sini jgk saya na gtw something..,
malam ary tu awak ad tny saya kn y saya sayang awak ke tidak ?? n now saya jawab oke.., 
saya sayang awak cgt2 la pakck♥♥
(dlm mood malu2)..,sowi ta jwb ary 2 coz tgh mara kn? hihihihi na tw knp sya pos at sni??sbb sya tw awak akn bce sume entry sya kn sayang ?? hihihihihihi..,nnt awk bce.awk jgn gelak sowg2 plak ehh,nnt owg ckp awk ta btol plak :) sya harap awk akn always jdi Mr.Senget saya smpai bile2.., if jodoh awk bkn ngn saya skli pon,sya tetap doakn yg terbaik utk awk sayang..,itu janji saya kat awk oke :) 
(senyum ckit sayang :),al0loo cumil daa..,hihihihi )
oke la nnt saya sambung lagi entry nie ehh..,saya na blek uma da nie,sjuk plak dok lelama kt mamak nie haa..,selamat malam sume..,salam♥♥

ku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

 Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.
 
 
 
al0loo..,sweet cgt2 weyh :) terharu plak ble bce puisi nie.., papepon SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA SHERA AYOB AND ZAHIRIL ADZIM <3..,hope bakal husband aq pon romantik mcm 2 jgk nnt..,so sweet gtu :):) huhuhu oke la daaa n salam sume.., 

Thursday, 8 December 2011

latest entry : 10 petanda dia JODOH kite :)

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?
Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :
1. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.
2. Senang Bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.
3. Terima Kita Seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.
4. Sentiasa Jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.
5. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.
6. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?
7. Memahami Diri Kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.
8. Tampilkan Kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.
9. Kata Hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.
10. Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.
COPY AND PASTE DARI :
-Artikel iluvislam.com

Tuesday, 6 December 2011

latest entry : kebosanan melanda ~~~

salam n selamat tgah ary 2 all satalker,haterz n blogger :) nga wtpe tu ?? da lunch lom??na stry psl ap ehh???sbnarnye chi boring la,kje tade n ta texting ngn cpe2 pon..,aiseyyy beku weyh otak nie..,ase na blek awl nnt at uma lgi la boring kn..,ishh ad pape plan x?? seriously mmg bosan gle2 da nie..,urmm oke la na update 2 jehh..,k laaa papaii..,salam ~~~ :p

Monday, 5 December 2011

latest entry : DIAM tak perlu kata apa2 :)

Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi komen..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam menegur..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memberi nasihat..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam memprotes..
Kadang-kadang kita hanya perlu DIAM dalam persetujuan..


tapi..

Biarlah DIAM kita mereka faham ertinya..
Biarlah DIAM kita mereka terkesan maknanya..
Biarlah DIAM kita mereka maklum maksudnya..
Biarlah DIAM kita mereka terima tujuannya..

kerana..

DIAM kita mungkin disalah tafsir
DIAM kita mungkin mengundang syak wasangka
DIAM kita mungkin disilap terjemah..
DIAM kita mungkin tidak membawa apa-apa maksud..


maka..

jika kita merasakan DIAM itu terbaik..
seharusnya kita DIAM..
namun seandainya DIAM kita bukanlah sesuatu yang bijak..
berkatalah sehingga mereka DIAM… (^_^)


latest entry : this is FACTS about MEN !!

if u dont love HIM,he tries to posses u ..,
but if u love HIM ..,
he'll try to leave u ..,huhuhuhuhuhu
THIS IS FACTS ABOUT MEN !!
MEN..,how on earth can we WOMEN trust,
u t0o are s0ooo...
UNREASONABLE
UNRELIABLE,
UNREALISTIC 
and ...
UNBELIEVABLE !!  
oneday,him gonna look back and say ' DAMN !!!
thats girl really did love me' !!
OMG !!
(STATEMENT DIATAS ADALAH FAKTA !! TIADA KENE MENGENA DENGAN SESIAPA YANG TERASA ATAU DIRASA !! )
HARAP MAKLUM !! TERIMA KASIH :)   

latest entry : bila saya jadi SUPERCHICHI :)

bila saya jadi SUPERCHICHI ..,
saya akan mkn byak2 walaupon hakikatnya perot da kyg :)
saya akan mnyanyi kuat2 walaupon kenyataannya saya ta pndai mnyanyi :)
saya akan tetap cergas dipagi hari walaupon sebenarnya amat melesukan :)
saya akan tetap tersenyum gembira dihadapan semua member walaupon hakikat yg sebenarnya sya sedang mengalirkan airmata (ouchhh !! dislike) :p
saya still bgi semangat pada member yg putus cinta n whtever wlaupon pada zahirnya sya sndri tade semangat yang kuat :p
saya tetap akan tito tepat pada wktunye walaupon pada keadaan sebenarnya tito saya ta lena :)
saya akan always jdi STALKER kpd sesiapa yg berkenaan walapon kenyataan yg sebenarnya saya masih terluka !!
saya tetap akan cakap 'im fine' walaupon sebenarnya 'IM NOT FINE TODAY' !!
saya tetap akan beramah mesra dgn mereka yg berada ditempat kerja walaupon hakikatnya rasa mcm na lempang2 je muke dowg !! (mcm2 plak kje kowg na bgi kn time2 cani !! )
dan saya akan tetap terus mnjdi owg lain sehingga semuanya kembali kepada normal !!
so,kowg ta pyh la na bgi aq hot temper oke sblum aq lipat2 kowg jdi tilam !!
I'm WOMEN , i'am not PRINCESS
i have EMOTIONS,a TEMPER,OPINIOUS,a VERY LOUD VOICE 
and ONE HELL OF A RIGHT HOOK!!

latest entry : AWAK kena paham :)

Awak kena paham , kenapa saya cemburu tengok awak , sebab cemburu tu tandanya sayang kan ?
Awak kena paham kenapa kadang2 saya merajuk , sebab saya nak kan perhatian daripada awak .
Awak kena paham ,kenapa saya selalu call dan sms awak, sebab saya rindukan awak .
Awak kena paham kenapa kadang2 saya marahkan awak , sebab saya nakkn yang terbaik untuk awak .
Awak kena paham kenapa saya suka mengadu dengan awak , sebab awak lah segalanya bagi saya . saya nak awak je yang tahu..
~_^
 

Sunday, 4 December 2011

latest entry : tak perlu kasih sayang yang dipaksa

salam n selamat malam kpda semua HATERZ,STALKER n MY LOVELY BLOGGER sekalian :)
shat sume ary nie ?? hope shat2 belaka,if ta shat nnt,ta bule plak na bce entry dlm belog chi nie..,hihihihihi
chi bru blek dri kndri uma mkck td coz wedding cousin..,agk pnt la jgk but still sggp update belog nie dlu..,hihihihi bkn ap ary nie ase cam ta sdp aty cgt2,tatao la npe an but ble da bkn FB mmg btol ap y chi sngka..,
YA ALLAH,beratnya ujian kau utk aq..,susah utk aq trima sume nie dlm mse y singkat..,tapi jika itu takdir yg  kau berikan utk ku,aq trima dengan redha :(
KASIH SAYANG mmg ta bule dipakse apatah lgi apabila owg y kite syg tu rupe2nya tidak sperti yg kte sangka2kan..,btol kte orang,KASIH SAYANG tidak perlu dipaksa apatah lagi jika sidia tidak menyayangi kita dgn seikhlas aty..,bile KASIH SAYANG tiada,maka amat mustahil utk cinta hadir dgn sndrinya..,
sometimes kite ta bule mngharapkan cgt bnda y blm pasti mnjadi milik kita yg hakiki..,mungkin kita hanya sekadar teman rapat,or teman utk sidia bersuka ria di kala duka mereka..,kite tak tahu kn ??
s0o..,ladies n gentleman sekalian,jgn lah pakse or desak partner kowg 2 tok syg kowg 10o% coz ble kita trlalu mngharap cgt,kita jgk y akan kecundang nnt..,if kecundang je tape,jgn smpai gile meroyan thp max plak sudah lahh..,hihihihi sbnarnya nie utk iktibar n pngajaran utk kite sume..,arap lpas nie kowg lebih pndai mnghargai partner or bakal partner kowg tuh ehh..,jgn sia2kan mereka hny sbb sejarah cinta lame kowg tuhh..,tak semestinya luka lame brdarah kembali if kowg bercinta ngn owg y bru..,mngkin yg baru tuh lah kbhgiaan utk kowg di mse hadapan yg ALLAH kirim kn..,spe tahu kn ?? so akhir kate
HARGAI MEREKA YG MENYAYANGI KITE SEADANYA..,JANGAN SIA2KAN,PELUANG YANG DATANG HANYA SEKALI,TIADA DUA ATAU TIGA KALI SEUMUR HIDUP..,INGAT !!
KITA TAK PERLUKAN KASIH SAYANG YG DIPAKSA ATAU TERPAKSA..,
renung-renungkan dan selamat beramal :)  

Saturday, 3 December 2011

latest entry : kisah aty

ini 'kisah hati' ku
kali pertama ku melihat mu
sayang.., 'aishiteru'
kita bersama dan ber 'cinta'
tetapi kita selalu bertengkar
tak ubah seperti ' i love the way u lie'
'jahat' nya kamu terhadap hubungan kita
sehingga aku terpaksa mengucapkan 'u not sorry'
 apabila kau 'begging' kepadaku
'impossible' untuk aku 'kembali pulang' kepadamu
biarlah aku disini 'derita merindu' 
sambil menulis 'luahan hati'
terhadap 'cinta mukabuku' kita ..


 

latest entry : IBU slalu ckp ...

IBU slalu cakap,ALONG bule buat..
bila aku sudah buntu mencari penyelesaian !
IBU slalu cakap,ALONG bule dapat
bile aku mengadu susah untuk peroleh impian !
IBU slalu ckp,ALONGokey
bile aku rasa rendah diri dan putus asa !
IBU slalu cakap,ALONG ada rupa
walaupon hakikatnya aku ta seberapa !
IBU slalu ckp,ALONG ada ramai orang nak
bile aku putus cinta !
IBU slalu cakap,tunjukkan pada orang ALONG berjaya
sebab ibu nak aku berjaya utk diri dan keluarga !
IBU slalu ckp,ALONG pemalas
sebab ibu nak aku rajin !
IBU slalu cakap,ALONG suke marah2
sebab ibu nak aku cpt sejuk !
IBU slalu ckp,sabarlah ALONG nnt semuanya akan berakhir
bile aku sedang menangis !
LASTLY !!!!
IBU slalu cakap I LOVE YOU 
bile nak letak call aku.., 
sayang ibu cgt2..,love 4ever <3<3<3                   

Wednesday, 30 November 2011

latest entry : something for HIM:)

salam 2 all STALKER,HATERZ and MY LOVELY BLOGGER expecially 2 MY FOLLOWER <3
terasa mcm da lme je ta update belog nie kn ?? hihihihihi but its oke,ta berhabuk lgi :)
entry kali nie na story bout present y chi bli utk someone yg owez by my side <3
opsss !! jgn slah phm k,DIA just like my BFF for this time :)
but utk mse y akn dtg tatao la plak if dy jdi my lover plak an..,hihihihihhihi(agk melencong dc2)
present tu tade lah mahal mne pon n chi ta rncang pon na bli..,but smlm tgok je twos brkenan then ap lgi amik n bli jelah..,ingt na pkai utk kegunaan sndri but bile pk blek,at uma pon da byk cgt bntal busuk chi..,hihihihih
so chi cadang na bgi at Mr.Senget saya lahh..,hihihihih
bkn ap owg cakap 'if kte bgi bantal at someone,kte na dy rhat ngn seckupnya,so chi na dy pon rhat ngn sckupnye spya dia owez ad ngn chi 24/7 ..,hihihihihihi (ske aty aq je kn?? hahahahaha)
chi tetibe ase cam excited cgt na tgu time tok bgi dy present 2..,hope dy ske la coz present tu chi pilih ikt colour fav chi..,of coz la PURPLE kn ?? hihihihihi
oke..,time tok upload pict present tu..,hihihihih but sowi ats kpla chi still ad tuala..,mklum la bru pas mndi  
                                                                               hihihihihhihihi ~~~


taraaaaaaa....,nie la pict present tuu :) hihihihihihi hope dia ske..,
oke la stop at sni lu..,nnt smbung lgi ehh..,papai all
salam <3<3<3

Tuesday, 22 November 2011

LATEST ENTRY : jiwang sebentar

salam n selamat tghary to all STALKER , HATERZ n MY LOVELY BLOGGER :) so nice n beautifull today right ?? but, not nice to me :(
pnt gle ary nie gra2 ta ckp rhat,kje byk plak 2 ishh nie la pdahnye ble dpt kje last mnit !! oke,lpekn psl kje n now ap lgi start la story molly utk ary nie oke :) jum10x..,
but wait !! what story ?? haa sabar2 aq na story tentang ' INDAHNYA BILA DIRI DISAYANGI' 
oke tittle story ary nie bkn utk BF/GF je oke..,but trbuka,mksudny disyngi oleh fmily,bff or spe2 je..,hihihih
msti bestkn ble idop sntiase dsyngi n dihrgai..,btol x??lgi2 ble someone 2 take a good care bout us..,comfirm ta rela na ilang dowg kn..,but msti byk jga halangn n dugaan utk hdapi sume 2,so kowg msti kuat n sbar coz bia kte sdih dahulu,jgn sedih kemudian..,hihih lgipon stiap y phit 2 msti ad mnisnye kn ?? hihihi oke la at sni jgk aq na ucp thnx at bff aq
KHAIRUL NAZURAH,LINDA,WA EYLA,SIS AYU n sume y rpt ngn aq :)
coz slalu ad ngn aq wktu ssh n snang aq..,syg kowg muahhh3 but i want to tell something, someday,u will forget bout me,my voice,who am i to u..,but meeting u once in a lifetime is already a big gift..,in this live,i'll be with u,together forever..,no matter what ! for me,nothing is imposible..,thnx for being an important pieces of my life..,i love u all damn much <3<3<3
and for my
Mr.Senget thnx for being an important person of my life..,a simple 'gud morning beautifull' text from u could make me smile for the whole day..,its little thing to u but means a lot for me dear..u're always the best in my heart :)
oke la tamat story molly at sni lu oke..,nnt smbung blek..,papai all :)
love all damn much <3<3<3

LATEST ENTRY: kerja oh kerja :)

salam n gud9 to all HATERZ n BLOGGER skalian :) urmmm rsanye da smggu ta update new story at blog kesayangan hamba nie kn ?? miss plak asenye :) bkn ap chi skg bz cgt2 coz always dpt kje y last minit..,urmmm trsa geram cgt !! ase na tumbuk2 je mke owg2 y berkaitan ishhh but its oke..,sya kn SUPERCHICHI mne bule na mara2 just smile je walaupon pnt..,hihihi brtmbah2 smile lgi ble Mr.Senget slalu mnemani sya wlaupon dgn text :) im so epy bout that =)) urmmm oke la chi na smbung kje blek coz now 9:58pm im still at my swet opis (kononye lah kn ) huhhhhh..,oke la papai n salam sume <3<3<3
here we go :)

Monday, 14 November 2011

latest entry : HATI DAN PERASAAN

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.
Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.
Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.
Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia. Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang.Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga.
Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.
Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.
Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis.
Wallahu A'lam.