BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 5 December 2012

ujian daripada DIA :)

ujian ALLAH datang untuk menegur kita yg leka dan lalai dengan kewajipan DIA . macam tu jugak dalam perhubungan kita dengan seseorang yg kita sayang . bahagia tak sentiasa bersama kita , kadang kala sedih pun kita kene rasa jugak kan ? apa pun dugaan yg datang dari DIA kita kena sabar tuk tempuhi semua tu . macam yg FUTURE HUSBAND aku cakap " DIA uji hubungan kita sebab DIA nak tengok kita sabar atau tak . lagipun SABAR TU KAN INDAH " . ohhhh , pandainya dia berkata kata , padahal dia pun sometime tak sabar ngan pangai and degil aku nie . hahaha ... yaa , aku memang degil .. degil untuk kalah , degil untuk tewas dan yang paling penting aku degil untuk biarkan jiwa aku bersepah ! ITU AKU !!

aku harap sangat sangat dia dapat tahan and sabar ngan aku sampai bile bile .. HARAP SANGAT ! sebab aku pernah janji kat diri sendiri yg dia akan jadi yg terakhir dalam hidup aku , so if dia pun dah tak tahan dengan aku , dah tak sabar ngan aku so aku terpaksa serahkan jodoh aku kat tangan family aku , biar dorang yg cari and pilih , sebab aku dah penat nak searching cinta yg tak tau bila akan ada penghujungnya .. harap harap tak lah jadi macam tu sebab aku nak dia yg jadi imam aku , bukan lelaki lain .. FAHAM ?? aku ulang lagi sekali AKU NAK DIA JADI IMAM AKU , BUKAN LELAKI LAIN .. jelas bukan ?? hahahaha mohon ALLAH permudahkan segala impian dan hajat aku . ya memang tu pun doa aku setiap kali tunaikan kewajipan aku sebagai seorang umat DIA .

YA ALLAH , bagi kami petunjukmu , jalan yg diredhai olehmu .. kuatkan hati kami , ikat kasih sayang kami berdua dengan cinta yang kau agungkan . tabahkan hati kami , jiwa kami dalam menghadapi setiap ujian mu .. moga moga aku jua yang akan menjadi bidadari syurganya nanti . AMIN YA RABBAL AMIN . AMIN YA ALLAH ..

Tuesday, 4 December 2012

untuk 365hari !

assalammualaikum , euwwww pepagi lagi dah geram dengan bf aku . ishhh dah 3x dia sibuk bagitau yg hubungan aku ngan dia makin renggang . what the hell ?? hello sayang , kau nak tau kenapa hubungan kite nie kau rasa renggang ?? oke , baca belog aku baik baik ye , sebab aku malas nak ulang banyak kali . kau pun asyik tuduh aku yg berubah lah , degil lah , tak paham bahasa and whatever !!

hubungan kita jadi renggang sebab kau sendiri yg berubah oke . FULLSTOP !! dulu waktu mula mula kawan and bercinta apa je yg aku buat semua kau except . sikit pun kau tak membebel . every morning aku kejut kau , kau terus bangun then text sweetsweet kat aku . tak macam sekarang nie , dekat 100x aku kejut pun belum tentu kau bangun text ngan aku . aku penat and ngantuk jugak tunggu kau lelama tapi aku diam je . bile aku membebel sikit mula lah kau cakap aku keras kepala whatever bagai . then kau salahkan aku sebab tunggu kau ! kau tau tak aku nak tunggu kau sampai ofis sebab tu kebahagiaan utk aku , sebab aku nak kau tau yg aku TAKE CARE GILE kat kau . tapi kau tak faham ! ishhhhh

*diam*

sebenarnya dah lama pun hubungan kita renggang cume kite yg tak perasaan , lagi lagi bile aku tau family kau tak suke ngan aku , lagi lah kalau boleh aku nak pergi jauh jauh dari kau then tak jumpa kau dah , tapi aku still tunggu jugak sebab aku sayang kau , aku sayang hubungan kita . aku CEMBURU tengok member member yg rapat ngn family bf dorang , bile dorang tanya kat aku , aku just smile and diam seribu bahasa . tak sakit ke hati kau if kau ada kat tempat aku time tu ?? aku pun jeles jugak if apa yg dorang mintak kat bf dorang , direct terus dapat .. tak payah kene bebel pun .. tu pun aku diam jugak sebab aku tau kemampuan kau had mane . mmg aku selalu mintak itu mintak ini , tapi bile sampai masa , aku tak tuntut pun kat kau sebab aku taknak kau susah . SUMPAH aku cemburu apa yg dorang dapat , tapi aku pujuk hati aku then cakap tak semua orang dapat apa yg dorang nak .

*mengeluh panjang*


tapi aku geram sangat ngan kau sampai sekarang nie sebab family kau tak suke aku then kau tanak terus terang ngan aku . kenapa mesti aku tau dari orang lain ??? KENAPA ??? sometime aku fikir balik , kenapa aku kena paksa kau kumpul duit kawen and datang pinang aku cepat cepat sedangkan family kau still tak terima aku . aku jadi LEMBAB sebab aku sayang kat kau . FAHAM ??

*pause*

bile text ngan aku , sepatah aku tanya , sepatah kau jawab .. nampak sangat kau dah bosan ngan aku kan sayang ?? aku tak tau lah nak taip and luah macam mane lagi . sebab aku tau if kau baca pun entry nie , kau tetap cakap AKU YANG SALAH !! tettttttt !!!!!!!!

tolong lah faham , aku tak suke buang masa dengan orang yg salah , aku tak suke bercinta lama lama , aku tak suke bercinta bagai nak rak , tapi ending dia ZERO ! zero tanpa ada ending yg bahagia . bukan tu yg aku nak , bukan tu yg aku tunggu . if aku bukan kebahagiaan kau lagi , kau cakap terus terang ngan aku . walaupun aku still harap KAU YG TERAKHIR .. ya KAU YG TERAKHIR ....

faham lah aku , kenapa baru sekarang kau nak mengeluh pasal hubungan kita , kenapa tak dari 365hari yg lepas ?? kau dah buat aku sayang kau bagai nak mati , kau dah buat hidup aku sebati dengan diri kau , kau dah buat aku korbankan masa aku dengan family aku just utk spendtime ngan kau , macam macam lagi kau dah buat kat aku sampai aku TAKUT TUK HILANG KAU . so tolonglah jangan bagi aku buat keputusan yg kau pun taknak aku buat macam dulu .

oke aku nak stop sebab aku dah penat nak explain kat kau tapi nanti kau tetap jugak cakap AKU YANG SALAH !! aku cuma nak kau faham kalau kau ada kat situasi aku , tu je .. tak dapat faham banyak , faham sikit pun jadi lah sayang . aku merayu kat kau demi hubungan kita .. kbai !

Sunday, 18 November 2012

happy anniversary :)

selamat subuh isnin semua , hari nie 19NOVEMBER2012.
 huhuhu ambil kesempatan update belog kesayangan lagi .

HAPPY ANNIVERSARY EN MUHAMAD FAZRIN !! yeahhhhhh

* tarik nafas dalam2 sambil tersenyum lebar ...

awak , indah saya takkan ada makna tanpa awak .
awak kawan baik saya ,
teman ketawa saya ,
teman menangis saya ,
teman bergaduh saya ,

awak adalah bahagian saya yang tidak pernah saya tahu ada .

* sambil lap airmata dan tersenyum lagi ...

semoga kekal kita bersama .
bertengkar bersama ,
bergurau bersama ,

*senyum lagi ..

terima kasih kerana selalu teguh untuk saya yg terlalu rapuh .

awak adalah teman yg paling sempurna .
jangan berhenti buat saya ketawa ,
jangan berhenti berpegangan berdua ,
jangan berhenti membebel bersama ,

dan yg paling penting ....

JANGAN PERNAH BERHENTI UNTUK MENCINTAI SAYA ..


terima kasih kerana sudi berkongsi hidup dengan saya yg tidak sempurna . terima kasih kerana masih berdiri teguh disisi saat kesusahan datang melanda , terima kasih kerana tidak henti bersabar dengan sikap dan kekurangan saya , terima kasih kerana selalu lap airmata saya saat kesedihan datang menyelubungi . terima kasih kerana sanggup bersusah payah untuk saya , terima kasih juga sebab sanggup berhabis duit untuk perbelanjaan ketika bersama saya . terima kasih untuk semua yg awak pernah bagi . yaaa , sangatsangat berterima kasih . sangatttt !!

saya bukan student sastera yang pandai berkata2 untuk awak insan tersayang , saya hanya seorang student akaun yg hanya tahu berkira2 tambah tolak bahagi dan darad disetiap hujung bulan untuk mnghabiskan gaji awak , order itu ini dan sebagainya  . yaaa , itu saya ! hahaha ..  hanya coretan di belog kesayangan sahaja yg mampu saya coretkan untuk awak di anniversary kita . bukan hadiah yg mahal atau yg berjenama yg saya harapkan . cukup skadar kasih sayang , rindu dan cinta awak ikhlas untuk saya sorang .  happy anniversary sayang .. semoga awak sentiasa tersenyum untuk coretan istimewa ini ..

* salam penuh rindu ,
   HALWANI HAMID .. lot of love :)

* berdebar menanti ANNIVERSARY bulan depan ! wink wink wink :)

ALHAMDULILLAH , AMINN :)

ASSALAMMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA semua . ambil masa untuk update belog aku jap . hehehe , nak tahu tak ? En.Bf aku dah buat PARTTIME kat 7E sek7 , so sape2 nak pegi jumpa dia boleh lah jumpa kat 7E sek7 tu dari kol7pm-11pm . hahaha oke atas sebab2 dia nak buat parttime ialah sebab dia dah gatal and dah tak tahan lagi nak tunggu dapat duduk serumah ngan aku . hahaha lawak kan bf aku nie ? so dia pun ambil keputusan nak buat parttime kat7e tu sebab nak kumpul duit KAHWIN oke . bukan sebab duit keje fulltime tak cukup , tapi sebab nak lagi cepat ikatan tu terjalin . OHMAYGOD ,OHMAYGOD , OHMAYGOD , sayang sangat2 kat En.Bf sebab faham apa yang aku nak . lagipun bukan aku sorang je yg nak , dia pun sama . then dah banyak sangat duit kitaorang habis dekat benda2 yg buang masa . so sekarang time untuk fikir SIMPAN DUIT KAHWIN ! then lepas kawen dah boleh buat PAHALA banyak2 . i hope so . lagipun hubungan kitaorang nie bukan just untuk main2 je , tapi hubungan kami adalah hubungan yg serius , kami bukan nya budak sekolah yg bercinta 2,3bulan then putus . ohhh no ! KAMI BUKAN MACAM TU OKE , lagipun this year aku dah 21 tahun and dia plak 22 tahun . so aku dgn dia dah ambil keputusan untuk ke rancangan yg seterusnya . aku harap sgt2 semua tu berjalan dengan lancar , sbb banyak sgt dah dugaan pahit manis kelat tawar semua yg kami tempuhi bersama . sampai tahap terpaksa berkongsi duit pun ada . hahaha oppssss , oke ttup cerita tu sebab tu semua KENANGAN INDAH aku dengan dia . huhuhuhu bak kata FYNN JAMAL #RAHSIA KITA BERDUA . yuppp , mmg rahsia kita berdua pun kan sayang . huhuhu anyway aku pun sentiasa harapkan doa dari kawan2 rapat semoga apa yg kami rancang diredhai ALLAH S.W.T . insyaALLAH ada jodoh nanti aku jemput semua oke ? hahaha oke lah stop kat sni dulu , nnt smbung lagi . oke . daaaa :)


huhuhu , sempat lagi upload pict yg baru .. taaadaaaaaaaaaaaaaaa , nie pict baru ary sabtu lepas 10hb november .. oke papaiiii semua . may ALLAH bless us , lot of love .. HALWANI HAMID :))

Sunday, 4 November 2012

Aku Hanya Gadis Biasa

Aku Hanya Gadis Biasa
aku hanya gadis biasa , tiada pangkat tiada harta .
aku hanya gadis biasa yg belajar hanya di kolej swasta
bukan di UITM , UKM atau sebagai nya seperti mana yg kau idamkan
aku hanya gadis biasa , hanya bekerja di kilang untuk mencari rezeki ,
bukan gadis mewah yg berpangkat seperti yg kau impikan .
aku hanya gadis biasa yg hanya mampu masak masakan kampung ,
bukan gadis yg mahir dalam masakkan western seperti yg kau mahukan , tapi INSYAALLAH 
kau takkan berasa lapar ketika  menikmati hidangan ku disaat aku menjadi milikmu kelak .
aku hanya gadis biasa , gadis yg selalu berkasar dan selalu menyakitimu .
aku bukan gadis manja yg  pandai membelaimu setiap masa 
aku hanya gadis biasa yg tidak pandai bermain dgn kata-2 , 
apatah lagi untuk memberi kata-2 romantik kepada mu setiap waktu
aku hanya gadis biasa yg kuat emo , baran  dan cemburu ,
bukan gadis yg mampu tersenyum saat kau melayani gadis-2 lain .
aku hanya gadis biasa yg kadang kala lalai dgn perintah ALLAH ,
bukan gadis yg selalu mentaati perintah dan suruhanNYA seperti yg KELUARGA kau cari .
sesungguhnya banyak kekurangan yg aku miliki , semua kekurangan tersebut bukan aku yg pinta ,
tapi semua itu adalah tanda kasih sayang ALLAH PENCIPTAKU , kepadaku .
aku tak berhak untuk merungut walaupun sedikit , kerana ini semua adalah anugerah yg terindah
 . sekiranya benar kau menyayangi dan mencintaiku , kenalilah diriku sedalam yg mampu
agar kau tidak merungut walau sedikit pun dgn kekurangan ku dikemudian hari apabila kita telah bersama membina mahligai nanti . insyaALLAH , seandainya telah dituliskan jodoh itu milik kita ,
aku akan pastikan bahwa mahligai yg kita bina , mahligai yg menuju kejalan ALLAH S.W.T .
semoga kebahagiaan itu milik kita berdua .
ya , AKU HANYA GADIS BIASA ! :)

HALWANI BINTI HAMID (>_<)



Friday, 2 November 2012

percintaan budak zaman sekarang !

assalamualaikum , hye blogger , haterz and chaterz .. lamanye tak update belog kesayangan nie kan ? huhuhu , ari nie nak upadate pasal PERCINTAAN BUDAK ZAMAN SEKARANG , exspecially budak skolah . seriusly mesti ramai yg rasa meluat kan bile on facebook n twitter penuh dengan ayat jiwang karat budak2 skolah nie . huhhh , sometime aku rasa bukan lah aku nie busy body but the truth korg tu still skolah lagi , so tak payah lah nak excited sgt ngn bf or crush yg belum tentu lagi jadi HUSBAND korang . sometime tu ada plak yg aku tgk , kejap relationship ngn boy ni , kejap ngn boy tu . what the hell ? snap pict comolot bagai then caption UNTILL JANNAH ? sure ke bf kau yg skolah lagi tu bule bawak korang sampai syurga ? then 2,3mggu lepas tu dah kne tggal . tak ke padan muka korang ? urrrm , pelik sgt2 ngn budak zaman sekarang nie . baru form 1 , form 3 dah pandai nk berpapa mama , bie baby babi sume ada .   tak payah lah sampai mcm tu sekali . pelik pun ada aku tgk facebook ada sorg budak nie tiap2 bulan putus cinta sbb bf cari girl lain . tak rasa rugi ke masa kau layan jantan2 yg just nak suke2 je ngn kau ? baru form4 weyh , tak payah nak berkasih sayang sgt . dah abes skolah nnt baru lah best nak bercinta . aku bukan lah nak cakap aku baik but time skolah dulu aku takde lah brcinta bagai nak rak macam korg . then tak terasa langsung nak bercinta time skolah dulu . but now ALHAMDULILAH , aku dah dapat someone yg terbaik utk aku . kan best mcm tu . baru lah rasa nikmat bercinta tu mcm mane . susah senang pun harungi  bersama . nie time skolah pun dah dapat bf mcm tuka baju , so mcm mana plak if dah abes skolah nnt ? urmmmm , pandai2 lah korang pk ok . aku bukan busybody , just sekadar teguran je .. jangan risau if korang takde bf time skolah . masa panjang lagi dik , ALLAH tu dah ttpkan jodoh untuk umatnya , so janganlah tunjuk murah sangat kat lelaki ye . sharing is caring ! bubye belog , peace yo . huhuhuhu :)

Tuesday, 28 August 2012

28august2012

assalammualaikum hye belog kesayangan , lame tak sign out awak kan ? hari nie kite nak bagitau yg kite dah deactive semua akaun sosial kite .. start from today kite taknak lagi main laman sosial nie , but kite sayang nak deactive belog nie , banyak kenangan yg ada .. so dont worry , kite takkan deactive awak :) awak kan tampat kite mengadu selain yang kat atas tu :) 
so , kite nak biar en.bf kite je yg berlaman sosial .. now kite dah tak kesah apa pun yg dia nak buat belakang kite , janji kite tak tahu .. sumpah , kite tak sanggup nak tau semua yg dia buat sebab kita taknak gadoh2 ngn dia lagi , kita taknak sakit hati jugak .. so biar lah banyak mana pun perempuan yg dia nak layan , yg dia nak whatsapp , nak bbm , nak viber , nak buat akuan baru twitter ke yg penting dia bahagia .. if dia bahagia kite pun tumpang bahagia .. lagipun sekarang kite tak bule nak control2 dia sgt , maklum lah kite sedar diri kita sape :') oke lah kite nak sambung keje , nnt kite upadate lagi ye .. bubye belog .. salam :)

♥ PERMINTAANKU ♥

DEAR FUTURE HUSBAND

♥ Saya tak minta yg SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sgt...
♥ Saya tak minta yg bergelar USTAZ, sebab saya lg jauh utk bergelar USTAZAH...

♥ Nak minta yg KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yg ada...
♥ Nak minta yg HENSEM, saya tak la CANTIK sgt, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan...
♥ Nak minta yg BERPANGKAT, saya hanya seorg HAMBA...

♥ Cukuplah sekadar yg MEMAHAMI dan MENERIMA diri seadanya ...
♥ Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama2 mencari jalan ke Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina...
♥ Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dlm susah dan senang mengharungi lautan dunia dalam bahtera perkahwinan .... ♥ ♥ ♥

Saturday, 28 July 2012

aku RINDU kau

YA ALLAH , bru bape jam je tak dgr khabar kau aku dah rasa RINDU sgt2 kat kau .. 
knp aku yg kene rasa mcm nie ? padahal dia tak kesah pun dgn apa yg jadi ..  YA ALLAH , jauhkan lah semua perasaan yg ada sekarang nie .. aku cuma nak tengok dia bahagia tu je ..
semoga aku tabah mengharungi semua nie sorang2 .. jangan menangis lagi wahai hati , tak lama lagi kau dah kene buka buku baru , 21 tahun dah cukup matang untk tidak menangis lagi .. jodoh dari ALLAH tu pasti ada .. percayalah duhai hati .. T_T

CINTA tanpa RESTU takkan BERSATU ! :(

 CINTA tanpa RESTU mmg takkan bersatu .. walaupun payah utk mngharunginye but kite sndiri kene hadapi , mmg pedih bile saat bahagia menjelma tibe2 datang pula bencana .. insan yg kita harapkan
dapat bimbing kita satu hari nnt rupanya2 sedang berlakon bahagia depan kita , padahal lain disebaliknye .. 
pertahankan lah hubungan tu mcm mane sekalipun , kalau dia bukan jodoh kite , dia tetap bukan milik kita .. tak kesah lah  sekuat mana pun kita bersabar dalam mengharungi pahit getir hubungan tu ..
apa  yg mampu kita buat lepas tu ?? hanya mampu doakan kebahagiaan dia ngn jodoh pilihan keluarga dia je lah .. buat apa nak tunggu lagi kalau orang dah tak suka kan ? mmg sukar utk hadapi semua tu sorang2 , lagi2 dah mcm2 dugaan dan kenangan yg pernah kita cipta , mulut ckp oke , tapi hati tetap mengharap kan ? tapi mampukah kita nak tanggung semua ketentuan illahi nie ? kita cume mampu merancang , tapi ALLAH yg menentukan .. cume airmata yg setia menemani sepanjang dugaan nie .. 
AWAKK ...
sy harap awak bahagia dgn kehidupan awak sekarang , sy pun harap tanpa sy disisi awak akan sentiasa 
ceria dlm hari2 yg mendatang .. mungkin ada hikmah semua ni , percayalah keluarga awak nak kan yg terbaik untuk awak .. jgn risau saya tetap sayang awak sorang sampai bile2 .. sy takkan lupa janji sy kat awak ..kalau awak bahagia , sy pun tumpang bahagia jugak .. jangan risau , lepas nie tak de dah org yg selalu nak gado ngn awak , kasar2 ngn awak , sakit2 kan badan awak , lawan ckap awak .. ingat taw ,
jgn lupe kenangan kite , walaupun baru 7bulan tapi bemakna sgt2 buat sy .. terima kasih sebab awak selalu bagi sy bahagia , awak selalu buat sy ketawa n awak selalu buat diri sy rasa bermakna bile ada disisi awak
percayalah , bukan nie yg sy minta , tapi sy terpaksa .. sy nak awak bahagia , walaupun kite terpaksa padam semua impian kite utk bersama .. andai ada jodoh kite , insyaALLAH sy terima dgn hati yg terbuka walaupun sy taw tu cuma tinggal kenangan .. awak jaga diri baik2 taw , mkn ubat kalau sakit , lepas nie sy tak bule nak jaga awak mcm dulu lagi .. sy tak bule nak jadi jam loceng awak dah pagi2 , nnt bangun sendiri taw , jgn tgu sy call , skg pun sy dah tak bule nak membebel dpn awak dah .. mesti sy pun rindu nak dgr awak membebel mcm selalu tu kan ? then lepas nie tade sapa dah nak bawak sy baring2 kat setia alam , mandi kat akuatik then jalan2 dari pagi smpai malam .. YA ALLAH sedihnye , SUMPAH aku mesti RINDU kat kau n semua kenangan kite .. jaga diri taw , ingat satu benda nie yg sy selalu sayang , rindu n cinta kat awak sorang sampai bile2 .. aku doakan kau bahagia MUHAMAD FAZRIN ZAKARIA !! :'') 

Friday, 27 July 2012

hye .. im 21 years old :)

hye blogger , bru ary nie ada kesempatan nak update belog syg nie .. hehehe
pose tak ary nie ? hehe selamat berpuasa semua .. ary nie saje je nak update
pasal beberapa hari je lagi aku dah genap 21TAHUN ..
wahhhh , rase mcm excited je , bak kate org baru nak buka mangga kebebasan lah kan ..
tapi tak bagi aku oke , kunci kebebasan tu dah lama aku dapat dari my mom n my dad , so
aku just manfaat kan segala kepercayaan yg diberi .. heheheeh , dah besar dah anak ibu n anak ayah nie kan 
mcm tak percaya jehh , rasa mcm bru je ibu n ayah antar masuk skolah tadika , then wan plak antar ke sekolah rendah , then aku sendiri pergi ke sekolah menengah sampai lah aku sambung study until 2011 ..
rasa mcm kejap je perjalanan hidup nie kan ? harap2 umor aku dipanjangkan , dapat jodoh yg terbaik dan keberkatan hidup di dunia dan akhirat .. amin , i hope so :)
then aku harap sgt2 en.bf tersayang still ada dgn aku dalam apa jua keadaan tak kira
susah ataupun senang walaupun dgn keadaan sekarang yg kite selalu sgt bergadoh .. 
begitu juga ngn family tercinta .. maaf seandainya banyak lagi kekurangan dan kelemahan diri ini ... papepun HAPPY BIRTHDAY TO ME HALWANI HAMID .. 
SWEET 21   05.OGOS.1991 


Thursday, 12 July 2012

awak , awak , awak .. sedih tak kalau ...

Ada satu hal yang saya 
nak tanya kt awak,
Awak pernah berfikir
bagaimana kehilangan seseorang 
yang awak sayang?
Sedih ?? 
Adakah awak juga akan merasakan yang sama,
Jika yang hilang itu saya ?? -_-''

JUMAAT is ...

Merasa perasaanmu

Merasa perasaanmu,sayang ♥
Terhad masaku,terharu cukup bagiku Allah
Menuai rasa hatiku,di bawamu terbang ke udara
Bersamamu ku tenang sekali,cukup bagiku Allah

Sentiasa bayangkan rahmat Ilahi,menemuimu 
Getaran perasaanku,bermain di mindaku penuh lemah lembutmu
Meskipun kuasa Allah,semasa ini berkumandang azan subuh
Tiupan selamanya rohku,keluar mencari kedamaian hatiku

Ku berhenti sebentar,meniupkan semangat rohku
Ingati panggilan Allah,di subuh ini
Di akhiri Lailahaillah,sentuhan Ilahi ♥
Satu bahasaku,rindu padamu,ku serah padaMu

Merasa perasaanmu,sayang ♥
Sentiasa melihat menatapmu
Insya Allah,ku pernah dengar,kira kita sayangkan insan itu
Insya Allah,bersama di syurga,merasa perasaanmu-Lamunan Terhenti-♥

L..O.V.E

Love is Cinta ♥
Cinta ini bukan cinta sesaat
Cinta ini bukan cinta pelarian
Cinta ini hadir dan tumbuh didalam
Cinta ini tidak dapat memilih

Love is Cinta ♥
Kadang tertawa
Kadang berduka karena terluka
Cinta itu penuh warna

Semua indah pada waktunya
Cinta tidak dapat dipaksa
Cinta sejati cinta yg tak pernah mati

Cinta penuh pengorbanan
Cinta penuh tantangan
Ujian dan rintangan
Menentukan cinta dan kasih sayang

Saat cinta datang
Sambut ia dengan senyuman
Jaga ia dalam pelukan
Biarkan ia tumbuh dan berkembang . ♥ ♥ ♥

salam JUMAAT ^____^

hye everybody .. ehem3 , ASSALAMMUALAIKUM W.B.T ..,
salam jumaat semua , bru 2,3 ary tak update , but ase cam da lame je kan ?
urmmm .. ary nie mcm biase jeh , msuk kje , wat kje , gosip-2 then makan , tito n balekk ..
wahhhh .. klassss keje aku kan ?? but lgi smggu lebih je lgi aku da kne msuk keje shift balekkk .. 
alahaiii .. rasa mcm excited tapi dalam masa yg sama cam berat aty je .. maklum lah dekat 3bulan keje pagi je .. malam da tentu-2 wif my En.Bf tuhhh .. pas nie kne selang seminggu sekali lah jmpa dia .. uwahhh , yg pasti pergaduhan mesti trjadi , then bile da gado nnt mula lah dia wat pngai , abes sume pompuan dia nak layan .. ishhh tape-2 , sabar lah wahai hati , ada jodoh nanti pasti tak kemana ..

Thursday, 5 July 2012

MAAF ^_^

MAAF 
sometime aku terasa mcm terlalu memakse kau buat benda yg kau tak bule nak
buat ngn aku .. aku just nak buat benda yang aku suke dengan orang yg
aku sayang tu je , aku nak kongsi apa yg aku rasa , aku nak kongsi bahagia tu sma-2 
 .. at least if jodoh kita tak panjang , kite still ada memori terindah bersama kan ?
time tu if kau rindu kat aku pun , kau still bule imbasan balek kenangan kite tuhh ..
tapi nak buat mcm mane , semua tu asing sangat-2 bagi kau .. im so sorry sayang ,
seriusly aku tak sengaja pakse kau tok buat apa yg aku nak .. im really-2 sorry ..
aku JANJI kat kau yang aku takkan pakse kau lagi lepas nie ..
if tade kenangan terindah pun tape , janji kau still ada ngan aku bile aku perlukan ..
aku minta maaf jgk coz setiap kali kua sama-2 kau slalu tanya nak pegi mane
then aku jawab TAK TAHU .. sebenarnya banyak tempat yg aku nak pegi but apa kan daya
aku tak nak nnt kau rasa beban bawak aku sana sini , then aku taknak sakit aty if benda yg
aku nak , aku tak dapat .. so that why la , aku ikut je mane yg kau nak pegi ..
im so sorry sayang .. aku takkan pakse kau lagi ..
ILY sayang :')

Wednesday, 13 June 2012

i LOVE you damn much

its been 6 month now since 
i fall in love with you 
i hope , next year
i will be your '' HALAL ''
INSYAALLAH
thanks for being in my life
and '' SABAR ''
with my attitude
so , im really-2 want to say
I LOVE YOU SO MUCH
MUHD FAZRIN BIN ZAKARIA

PASANGAN HIDUP

~♥~ Mencari pasangan hidup bukan mudah..Pasangan hidup maknanya pasangan utk hidup bersama,bkn sekejap..

~♥~ Jika umur kita panjang mungkin bersama sehingga 50 tahun..
Bangun bersama,makan bersama,berbual bersama,tidur bersama..
Berkongsi anak,berkongsi rumah,berkongsi rasa,berkongsi kasih..

~♥~ Maka,mencari pasangan hidup ini memang perkara serius..
Serius..
Memang serius..^_^

~♥~ Jangan akibat si dia mengurat kamu,maka kamu terus terpesona dan bersetuju.. Jangan semata si dia comel atau glamour,maka kamu terus mengambilnya..

~♥~ Fikir betul2..Solat istikharah dan banyakkan berdoa..Selagi belum tenang jiwa,tunggu dulu..Usah tergopoh gapah "Mencari jodoh" perlukan panduan..Perlu ada sandaran ilmu dan petunjuk..

~♥~ Hadis Nabi Muhammad s.a.w yg diulang2 sbgi slogan memanifestasikan keinginan berumahtangga..
Bukan x byk penjelasan tentang hadis ini di pelbagai sumber maklumat yg ada..
Tetapi sering anak muda kecundang dlm mengimbangkan kefahamannya dlm konteks TEPAT dan JELAS..

~♥~ Selagi mana x tepat,selagi itulah jalannya tersasar ke sana sini..
Kehidupan yg x ditentukan arahnya,adalah kehidupan yg x tentu arah..
Wallahu a'lam~

sayangnya ALLAH pada PEREMPUAN



Siapa kata jadi perempuan tu SENANG
Nak kena tutup sana, tutup sini
Tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising
Perempuan, stoking pon kena pakai
Cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari
Komfem x tahan bertutup semua
Tapi, perempuan cool jek
Tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan
Siapa kata jadi perempuan tu senang
Tiap2 bulan, mesti ada penyakit
Nak pergi kelas pon susah
Kalau boleh, masa tengah jalan tu nak jek meraung sbb sakit
Cuba tengok budak lelaki , selamber jek
Kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit
Tapi, perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive jek
Tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit
Hebat kan perempuan
Siapa kata jadi perempuan tu senang
Hati ni Allah jadikan lembut betul
Cepat jek sensitif
Cuba tengok orang putus cinta
Selalu perempuan yg paling susah nak lupa
Lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru
Cuba pergi wayang tengok cerita hindustan
Siapa yg paling teruk menangis
Perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi
Lembut tak lembut hati perempuan
Tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengkagumkan lelaki
Hebat tak perempuan?
Disebabkan susahnya nak jadik perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk Dengan Allah
Diorang cakap, Allah adil
Kenapa Allah lebihkan lelaki
Kenapa perempuan kena dengar cakap suami
Kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami
Padahal jadi perempuan tu sangatlah susah
Bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan
Dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg bebel
Diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon'
Diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki
Diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati
Kesian kan kat diorang
Disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang
Diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil
Persoalannya sekarang
Betul ke Allah x adil dengan perempuan
Betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami
Tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa Kalau bukan kaki ibunya
Betul, isteri kena ikut cakap suami
Tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya
X adil lagikah Allah pada perempuan
Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan
Untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya
Kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri
Cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu
Tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki
Bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu
MashaAllah, hebatnya perempuan kan
Kenapa perempuan hebat? sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat
Cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio
Banyak lagu pasal perempuan kan
Contohnya macam lagu SUMAIYYAH,
Jarang kita dengar lagu pasal lelaki
Sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam Tu sekali dekat dunia
Tengok pula, bila seorang lelaki berjaya...
Orang akan cakap:
'Disebalik kejayaan seorang lelaki terdapat seorang perempuan di belakangnya'
Kita x pernah dengar orang cakap:
'Disebalik kejayaan seorang perempuan terdapat seorang lelaki di belakangnya'
Kan? Hebat x Allah jadikan perempuan tu
Masih x adil lagikah Allah dekat perempuan
Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan
Sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni
Perempuan senang nak masuk syurga
Tengok hadis ni:
"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai."
(Hadis Riwayat Ahmad)

X adil lagikah Allah dekat perempuan
Oh perempuan, sedarlah
Betapa sayangnya Allah dekat kita
Betapa cintanya Allah dekat kita
Tapi, kenapa kita nak rosakkan diri kita kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah
Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia
Bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan
Dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah
Kesiannya dekat kita kalau kita tolak untuk jadi seindah hiasan kan
Sekadar perkongsian bersama

~ Wahai kaum adam.. Hargailah wanita yg sentiasa berada disisimu.. Bimbinglah dia, Kalau silap langkahnya, Adam pun turut dapat nama di akhirat kelak.. Adam tegur Hawa dengan cara yang baik dan kena dengan caranya.. Didiklah dia menjadi wanita solehah krn dia adalah dari tulang rusukmu.. Lindungi dia dari fitnah dunia.~

Bukankah Hawa dicipta daripada tulang rusuk Adam untuk disayangi dan dilindung

Wallahualam bi sawab^_^....

Thursday, 7 June 2012

HEART says ...

assalammualaikum w.b.t
wahhhh , da lme tk update belog trsayang nie kan ?? 
urmmm , habuk pun da berkepok2 agaknye , heee hye stalker , hye haterz n hye chaterz ..,
today is a good day right ?? hari jumaat yg penuh rahmat .., but mendung je mcm aku jgk :)
urmmm , oke starting story morry kite ary nie .., urmm cane nk mule ye ? oke , 1st of all semenjak 2 menjak nie aku always ase tak sedap aty , tak sedap badan n semua la tak sedap .., knp ehh ?? ada something yg aku buat ke smpai bule ase cam tuh ? siyesly , ase cam ada wt salah kat org plak weyh . grrrrr ! tak tw la nak wt cane ag nie .., semakin hari , semakin berubah , semakin lame , semakin lain .. haaaa , btul ke ? huhuhu no komen lahh ., oke , stop kat sni dulu coz nak smbung wt keje jup .., daaa all :)

Hanya Aku CINTA Kau Seorang

Kau hadir tanpa ku sedari,
Mengisi kekosongan hati, 
Kini kau pergi tinggalkan ku,
Lemas ku dalam sepi......

Hujan yang turun ke bumi,
Membawa rindu yang mengunung,
Kau biarkan ku oh sendiri, 
Malam ku tanpa mimpi.......

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan,

Mengapa takdir memisahkan,
Hanya aku cinta kau seorang,

Mengapa tangan kau lepaskan,
Setelah hatiku kau tawan..

Angin malam bawalah cintaku,
Menghapus rasa rindu.......







Monday, 21 May 2012

lemah tanpa awak

saya sgt-2 lemah bile berhadapan dgn awak yg saya sayang ., seriusly , sometime bile tgk awak peluk saya , awak pegang tangan saya , awak cium pipi saya , awak senyum tengok saya .., saya rase saya orang paling bertuah sebab dapat memiliki awak .., tapi dalam masa yg sama hati saya tertanya-2 ikhlas ke sayang awak kat saya lepas apa yg awak luahkan dalam belog awak tentang hati awak .., jujur saya katakan yg saya tak tahu nak buat apa lagi .., hanya satu je yg saya nak sekarang nie , saya nak tengok muke awak lame-2 kalau bule selama yg mungkin , sebab saya takut satu hari nanti saya da tak dapat nak tengok semua tentang awak ., kita insan biase je kan sayang , tak lepas dari kesilapan .., saya tak salahkan awak kalau satu hari nanti sayang awak untuk saya betul-2 da tade nnt .., saya nak awak taw yang saya akan sentiasa sayang awak , walaupun saya terpaksa berubah jadi orang lain untuk kebaikan hubungan kita .., love u untill the end sayang :")


kata orang !

kata orang if kita sayang kat seseorang tu sbb terpaksa n memaksa hati tu ,
 nnt kita akan bgi kasih sayang yg tak ikhlas ..
betul ke tak ? sebenarnya terpulang pada diri orang tu sndiri ..,

Sunday, 20 May 2012

RINDU AWAK

awakkk , cpt la shat .., saya RINDU AWAK SGT-2 , saya rindu nak tgk wayang ngn awak , saya rindu nk nyanyi ngn awak , saya rindu nak makan ngn awak , saya rindu nak dduk kat tasik ngn awak , saya rindu nak sembang-2 smbil gelak-2 ngn awak , saya rindu nak cubit ppi awak , saya rindu nak pegang tgn awak ..,saya rindu nak tengok muke awak , saya rindu semua tentang awak .., saya nak kita mcm dulu , saya nak kita bahgia n senyum slalu .., cepat la shat , cepat la balek sni , saya tunggu awak nie sayang .., BALIK LAHHHH .., :'(

KAU PELENGKAP HIDUP AKU SAYANG

ALWAYS LOVE YOU FOREVER AND EVER
YOU ARE THE ONE FOR ME DEAR
MUHD FAZRIN ZAKARIA

gembira + sedih = blur

kadang-2 kata-2 tak perlu diluahkan dgn percakapan , cukup sekadar dengan merungkai segala rahsia hati hanya dengan tulisan .., yaa , sometime cara nie mmg berkesan untk kita yg tidak mempunyai tmpat untk mengadu kan ?? urmmm , sama lah dgn aku ary nie , bila perasaan sedih + gembira jadinya mcm blur n tak bagi pape erti pun .., hal yg buat aku epy ialah , ary nie aku last puase tuk habiskan puase ganti selama 6hari tuhh , rasa lega sgt-2 pasni tk payah nk kelam kabut ganti-2 lagi , puase pun nk dekat da kan .., n second part ialah aku da lepaskan rindu dkt my grandmother tersayang .., orang yg slalu culik aku bwak blik kg wktu aku dok kl kcik2 dulu .., bile ingt balik time-2 kcik dulu ase cam funny sgt-2 bile aku always mintak mcm-2 kat nenek gumokk aku tuhh .., time skolah rndah lagi lah aku save duit blnje yg ibu aku kirim dari kl coz da tntu nenek gumokkk aku tuh keje kat kantin skolah tlk bloh tu .., hahaha tapi smlm agk sedih bile tgk nenek gumokk aku yg tersayang tu still skit tgn tak baik-2 , ngn jage cucu kcik-2 ag .. sometime tak paham aku ngn makck-2 aku nie , da taw org tua tu sakit lagi mau soh jge ank dorg .., tu lah org kata " buat anak pandai , nak jage tak pandai " .., cian nenek aku , nk ikut aku balek pun tak bule ., aishhhhh n one more thing pasal En.Bf aku tu ..,

urmmm , sometime tak taw la n ckp cane lagi ngn dia .., bile aku oke , dia nek angin plak , lyn text aku mcm nak tanak .., moody memanjang , aku taw la kau sakit but hargailah ckit , aku take care pasal kau pun kau bule tanya lagi " kenapa plak nak risau " omg !! rasa nak gugur je jantung nie bile kau text mcm tuhh , aku taw la aku byk kali wt kau sakit aty , kau sayang aku pun sbb terpaksa , n aku taw aku tak secantik ex-2 gurl kau yg len , aku tak sehebat ika yg always kau contact tuhh , n aku tak perfect mcm gurl-2 len yg kau kenal .., but aku ikhlas nak take care pasal kau , aku ikhlas terima apa pun keadaan kau .., but kau ?? ikhlas ke teima aku jdi gf kau smpai terpaksa paksa haty kau tuk sayang aku ?? kadang-2 ble pkir balek btol jgk ckp bff-2 aku tuhh " salah satu cara yg terbaik untuk dia mnghargai ketulusan n kesungguhan cinta kita adalah dngn meninggalkan dia sejenak " tapi aku tak mampu nk buat semua tuhh , aku nak kau always ada dgn aku , ada kat sisi aku .., tapi kau ?? tak kisah pun aku ada ke tak kan ?? da puas aku pjuk aty nie jgn menangis lagi sbb kau , but still gagal ..,bile bergado kau cakap aku panas baran , aku sorang je yg taw naik angin , tapi perasan tak setiap kali gado aku yg text kat kau minta maaf dulu .., mengalah ngn kau sbb aku tak bule if tak text kau walaupun sekejap , aku tak bule if kau mara aku lame-2 sbb aku slalu rindu kat kau , aku slalu ingt balek kenangan kita .., smpai aty nie tertanya-2 smpai bile hubungn nie akan bertahan ? hanya ALLAH je yg tw mcm mane sayang aku kat kau , cinta aku kat kau n rindu aku kat kau .., maybe ble aku dah tade dalam idup kau nnt , bru kau nak sedar kan yg aku btul-2 ikhlas sayang kat kau .., n bila aku btul-2 da pergi dari idop kau nnt , kau akan dapat ramai lagi gurl yg bule syg kau , yg lebih cantik dari aku n yg paling penting lagi sempurna dari aku kan sayang ??? YA ALLAH , tulis entry nie je tetibe bru sedar airmata mengalir ngn tetibe .., YA ALLAH tabahkanlah hati aku tuk terime segala dugaan dari kau ,  kuatkan lah iman di hati nie agar sentiasa berfikiran fositive .., sesungguhnya hanya kau tmpat mengadu yg paling terhebat .., aminn .., 


# aku tak mngharap kan kesempurnaan dari kau , tapi cukuplah sekadar kau melengkapi kekurangan yg ada pada diri ini .., CARILAH AKU BILA KAU PERLUKAN AKU LAGI , SEBAB AKU TAK KAN GANGGU HIDUP KAU BUAT SEMENTARA WAKTU , MUNGKIN ITU YG TERBAIK.., SAYANG kau selalu MUHD FAZRIN ZAKARIA :'D

Jangan Bertengkar Lagi

sedarkah kau kasih
kelakuan kamu
sungguh sangat menyiksa aku
padahal ku beri apa yang kau mahu 
tapi kau tak mengerti aku
sakitnya hatiku 
dengan semua caramu
bila kau terus begini 
nanti ku bisa pergi
aku mohon , sayangilah
diriku didalam hidupmu
dan kamu jangan kasar-kasar lagi
dengarlah pujaan hati
aku mohon , mengertilah
KITA JANGAN BERTENGKAR LAGI
hadapi semua dengan dingin hati
dengarlah pujaan hati






Wednesday, 16 May 2012

KASIHAN SEORANG PEREMPUAN

Kasihan Seorang Perempuan

diam-- dia lemah.
lantang-- nampak salah.
mesra-- dia sundal.
pasif-- suami gatal.

kahwin-- "bila beranak?"
tak kahwin-- pasti digelak.
berzuriat-- xcukup sempurna.
tak berisi-- lagi dikata.

berhijab-- tak cukup labuh.
tak tutup-- lagilah heboh.
setia-- dimadu lelaki.
curang-- dicanang keji.

terlalu cinta-- dimain2kan.
terlalu berjaga-- dimarah2kan.
sering nangis-- rimas selalu.
mata kering-- dipanggil batu.

orang mendosa-- yang salah perempuan.
bila pahala-- lelaki diagungkan.
buat betul-- pelbagai dipersoal.
buat silap-- sekampung berbual.

aduhai--
betapa kasihan;
betapa kasihan.

kita hanya merancang , tuhan yang menentukan

minta maaf dah , ngaku salah dah , mengalah pun dah ..,
tak taw dah nak wt ape lagi , nk tgu aku melutut dpn dia agaknya ..,
seriusly , aku da give up sgt-2 , tak pernah rasa mcm nie sekali ,
mungkin dia bule cakap aku tak rasa apa yg dia rasa tapi bule dia rasa 
ap yg aku rasa ? tak jgak kan ? dari first couple aku da ckp awal-2
if tak suke , ckp tak suke .., if tak sayang , ckp je dah tak sayang
if benci pon ckp je da benci .., if ad girl len , lagi lah aku soh dia terus terang
tapi dia still diam , buat aku tertanya-2 siapa aku kat hati dia .., bermakna lagi ke ? penting lagi ke ?
ke dia sendiri pun dah tak taw sape aku dalam hati dia .., OMG !! if betul tu yg terjadi
aku hanya mampu berserah pada takdir , betul ckap orang
kita hanya merancang , tuhan jua yg menentu kan segalanya .., tak guna ckp sayang
tak gune jgk ckp cinta if semua tu da tak penting untuk dia ..,
satu je yg aku minta , if benci aku sekali pun tak payah tipu aku tok jauhkan diri dari aku 
terima kasih lah atas semua tu , atas semua sakit yg kau dah bagi ..,
aku hargai sangat-2 ..,

LATEST ENTRY : Menangislah Wahai Diri , Agar Senyuman Mu Terserlah Dikemudian Hari :'D

amat myakitkan bila kita terpaksa berpura-2 bahagia sedangkan pada realiti itu kita amat merasakan derita ,
kita pujuk akan hati , kesedihan ini hanya sementara , hingga sampai satu masa setiap derita itu akan berakhir jua .. sekali menangis kita akan bangkit sedar bahawa kita hanya hambanya yang lemah dan kerdil , dan turut akan menginsafi kita akan luka-2 didalam liku perjalanan kita .., kerana tangisan itu pengubat hati yg tersentuh , kita punya rasa kita punya perasaan , dan kadang kala tangisan itu dapat memberi kelegaan pada seseorang ..,
orang yang menyintai kamu tidak akan mengungkit atas apa yg pernah dia lakukan selama ni , orang yg mencintai kamu juga akan selalu mengingati setiap kejadian yg dia lalui bersama kamu .., jadi hargai lah orang yg selalu berada di sisi kamu setiap suka dan duka perjalanan hidupmu , ingat lahh , sekali kehilanganya kamu tidak akan mendapatkan lagi cinta yg betul-2 ikhlas seperti cinta dari dia .., cinta sejati hanya sekali , bukan dua atau tiga kali .., percayalahh ..,

Tuesday, 15 May 2012

LATEST ENTRY : MISSING SOMEONE

" ingatlah saat kita bersama ,
kau pegang tanganku , ku tatap matamu ,
semua terasa indah tak sorang pun menganggu ,
bersedih dan tertawa kita tetap bersatu ... "

tgk pict bwah nie tetibe plak wat aku rasa rindu sgt-2 kat kau sayang ,
time tu kite ddk berdua kat icty coz da tak taw nk g mne kan ?? 
time tu kite sembang pasal byk benda , pasal kenangan lame ,
pasal mase depan , cerita sedih , cerita gembira , semua kita kongsi same-2 ..,
best sgt-2 berdua ngn kau sayang , kita tak hirau kan orang sekeliling pun ..,
kita buat mcm tmpat tu just kite berdua je yg ada , seronok kan sayang ??
kalau bule repeat balik semua tu , aku nak sgt-2 buat time tu jadi lebih bermakna ,
tapi sayang , semua tu tak kan terjadi lagi .., urmmm aku rindu sgt-2 kat kau sayang ,
tapi aku tak nak ggu kau , aku taw kau tengah mara , but its oke semua salah aku pun , 
selalu sgt nak tuduh kau mcm-2 kan ?? byk kali da aku cuba elak dari gado ngn kau , tapi
still same je , maaf sayang aku tak bule jadi perempuan yg mahal mcm yg kau cari ..,
aku byk kelemahan dan kekurangan yg always menyakitkan aty kau ..,
tapi aku still sayang n love hundred-2 kat kau taw :'')
im so sorry , im failed to be the best for u .. and seriously , im sick for that !!

KENANGAN KITA BUAT AKU MAKIN RINDU KAT KAU SAYANG !!!




maaf ,saya tak mampu jadi yg TERBAIK UNTUK AWAK ..,
da puas rasanye sya cuba jadi yg terbaik untuk awak , tapi trnyata sya tak mampu tuk semua tu ..,
mungkin kite perlukan lebih masa tuk fahami diri masing2 kan ??
saya tak nak apa2 pun dari awak , cukup sekadar memahami apa yg saya rasa waktu nie ..,
saya hanya mampu berdoa supaya kasih sayang awak kat saya takkan pernah berkurangan ..
sbb kasih sayang awak yg selalu wat sya bahagia :')

UNTUK AWAK SAYANG 



Monday, 14 May 2012

TUESDAY bagaikan MONDAY !! huhhhh

hye everybody , look my belog now .., 
still background yg sama , pict yg sama n semestinya admin yg sama ,
huhhhh , knkadang terasa bosan jgk asyk berlaman soSIAL je ary2 kan ??
today 1st day keje selepas cuti selama 3ary ,awal2 pgi lagi da terasa malas nak g keje sbb
mengantuk yg sngt2 .., hihihi
oke mcm biase msuk je kje , da nmpk byk sgt2 fail n kertas yg mnjerit2 mnx di submit dgn segera ,
huhhh satu lagi beban , dgn bos yg byk sgt pertanyaan dari A smpai Z n tade fullstop !!
terasa nk lepuk2 je muka dia ngn fail2 yg ada depan mata .. then ngn someone yg grrrrrr !! tk taw la nk taip mcm mne lagi kan .., eiii kalo ary2 tade prob bule tak ?? susah nye jadi orang kan ?? nk kne jage aty orang , buat keje orang then byak lagi lahh , but orang lain still tak faham2 lagi , omg ! dugaan sgt2 tuhh ..,
so ary nie aku nk diam n tak nak ckp ngn sapa2 .., so plisss la jgn bgi aku pressure sgt oke , aku lari balek nnt bru tw !! bhahahahahaha :)

Tuesday, 17 April 2012

DEAR MUHD FAZRIN ZAKARIA

Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki.Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya bisa menjadi milikmu seorang. Aku tidak merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang bisa dimiliki sesuka hati.Di saat engkau meminta diri ini, lihatlah agama yang ada dalam diriku..
Kerana aku akan mendidik bakal-bakal zuriatmu kelak..
Jangan kau pandang akan kecantikan luaran yang ALLAH anugerahkan ini..
Kecantikan luaran ini ada pada setiap wanita, tetapi aku menjaga dalamanku..
Supaya keredhaan ALLAH selalu bersamaku walaupun aku terluka..aku tidak meminta wang mu utk keseronokkan ku..
aku tidak meminta harta benda mu utk kesenangan ku..
tp ckup la engkau menghalalkn yg haram dgn satu lafaz kata "aku terima nikahnyee.........
".....bakal suamiku, aku tidak meminta rumah yang besar, aku tidak meminta kereta yang gah, aku tidak meminta rantai emas berlian permata yang indah, aku tidak meminta wang yang banyak, dan aku tidak mendambakan kehidupan yang serba mewah, cukuplah dengan bersederhana, tetapi izinkan aku meminta sesuatu darimu, bimbinglah aku dalam mendapatkan syurga-Nya.....
Andai engkau bakal menjadi imam pada solat malamku..
Bimbinglah aku menjadi yang terbaik untuk keluarga dan agama..
Andai hilang rasa cinta dan kasihmu terhadap diri ini..
Ingatlah bahawa ini amanah ALLAH terhadapmu


Monday, 9 April 2012

LATEST ENTRY : Nothing to Say

perlu ke hal lame diungkit kembali ?? sometime perlu n sometime rasa ta perlu kot , papepun aq nk mnx maaf coz terambil bakal BF kau tuhh , sowi ta sengaja pun !!x sngka plak aq mcm jdi penghalang kat hubungan kau ngn dia , maaf sangat2 coz aq tak pernah taw pun pasal nie , just taw kau ngn dia kawan jehh .. stu2 prob datang kan ?? but its oke , aq mls nk gado2 coz aq sayang BF aq tuhh .., ishhhh ase nk nangis , nk meraung , nk menjerit pun ad skg nie !! ni lah padahnye bile terhegeh2 kat owg , tanpa periksa btol2 diri dia !! ishhhhh mencikkkkk !!!!!!!!!!!!!!! myb simpan dlm aty lagi baik dri luahkan kat owg kan ? nnt gado lagi , lagi masalah , terasa nk hide kan post TAK PERLU KASIH SAYANG YG DI PAKSA tuhh !! *sy gan chi 2 kwn2 je,,tp dia cam mrjuk plak ble sy wall *aku xblh mcm ni..kalo dbio kn mcm ni mmg x ar dia nk jmpe cnta bru dia.*siap tulis kat blog lgi yank *
knp lah baru skg nk sedar n perasan sume tuhh ?? ishhhh ad je bnda yg tak kene kn ?? tape lahh malas dah nk fikir sume tu , if ad jodoh ad lah , if tade nk wt cam ner kan ?? just berserah pada takdir .., hanya tu je yg mampu !! :(

Tuesday, 3 April 2012

Study sambil Kerja

DIPLOMA EKSEKUTIF PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
KOLEJ TEKNOLOGI ANTARABANGSA CYBERNATIC
TARIKH PENDAFTARAN : 02.JUN.2012
AMIN ,syukur sgt2 coz akhirnya dpt smbung stdy balik lpas nie , epy sgtsgt skg nie but sgtsgt tak epy jgk coz ta dpt kongsikan kebahagiaan nie dgn ORANG YG TERSAYANG yg mungkin da lupe kat diri ni..,pape pun i hope i can be strong without he's :( 

I WISH YOU WERE HERE

you're always there
you're everywhere
but right now
I WISH YOU WERE HERE
damn , damn ,damn
what i'd do to have you
here , here , here
I WISH YOU WERE HERE
damn , damn , damn
what i'd do to have you
near , near , near
I WISH YOU WERE HERE
I LOVE THE WAY YOU ARE
it's who i am
dont have to try hard
we always say , say like it is
and the truth is
that I REALLY MISS !!
thanks a lot coz always bagi kebahagiaan yg tak terhingga ,
cume diri ni knkadang selalu mnyakitkan aty n perasaan kau tuhh !! 
butt seriusly aku sayang kat kau bukan sebab simpati tapi sebab perasaan tu yg datang sendiri tnpa di sedari
pape pun aku just doakan yg terbaik utk kau dear , semoga harihari kau sentiasa bhgia , i hope so :')
       
 

Tuesday, 6 March 2012

macam mane dengan saya untuk harihari yang akan datang ??

macam mane dengan saya untuk harihari yang akan datang TANPA AWAK DI SISI ?? 1st of all aq nk ucap ASSALAMMUALAIKUM W.B.T kat sume blogger,stalker,haterz n what ever y ada lah :) urmmm rindu nye kat belog kesayangan aku niehh,wahai cik belog thnks cgtcgt coz always fhm aq n always temankan aq di saat aq perlukan tmpat mngadu !! bkn nye aq tade bff or bf or family utk tmpat mngadu but aq lagi suke meluahkan ap yg tersimpan dgn katakata,rasa puas cgt2 if dpt luahkan sume yg terpendam right ? huhhh oke berbalik pada story mggu nie..,yessss !! ap yg aq bule katekan yg aq ta la sePERFECT owg len,ta la seCANTIK ggurlgugurl len n ta la seBAIK orgorg yg ad disekeliling kowg ! but cukup memadai bagi aq if owg yg aq sayang selama nie fahami n percaya kat aq..,e2 pun da terSANGATSANGAT cukup bgi aq , but kenapa la perlu ad sengsara dalam kebahagiaan ?? best cgt ke idop ngn airmata je tiaptiap ary ? best cgt ke bergadoh pasal benda yg bukanbukan ? best cgt ke tgok hubungan tu hancur mcm 2 je ? best cgt ke sume 2 ?? plisss tell me sumething !! salah ke aq jeles ?? JELES TANDANYA SAYANG kan ? so ap masalahnye ? ya mungkin aq ta pandai nk jaga aty n perasaan dy,myb pengorbanan aq ta ckup besar lagi kot utk dy n mungkin aq ta layak kot dapat sayang dari dy !! warrgggggggggh AKU SAYANG KAT KAU LAH SENGAL !! tolong faham aq ckit je bule x ? ckit je aq ta mntak byk pun..just faham ap yg aq rasa n faham ckit yg bahawasanya gf kau yg ta lawa nie kuat jeles,cpt nek angin,ta suke ad saingan,ta suke dibandingkan n y paling penting TA SUKE BILE KAU ADA PPUAN LAIN !! opsss 2 myb x la kot..,hihihihi tolong la faham aq sayang kat kau,tanak ilang kau,nak sntiase ad ngn kau dalam susa senang kau,nk jdi orang 1st yg tw pasal sukaduka kau,nk jadi owg yg slalu bule jge kau wktu kau sakit n yg paling penting aq nak ad ngn kau dlm ap jua keadaan skli pun..,ta ckp lagi ke sume 2??ta lengkap lagi ke?? ALLAH je yg taw ap yg aq ase n hanya airmata je yg temankan aq saat tulis sume nie ! YA ALLAH sesungguhnya aq tak nak hilang dy,tanak ilang cinta dy,tanak ilang kasih sayang dy but if satu ary nnt aq terpaksa jgk lepaskan dy dari idop nie mungkin aq akn rela n mungkin jgk itu yg terbaik !! huhhhhh tapi kalo bule aq tanak la lepaskan kau sayang , tw kan aq ta bule if tade kau walaupun skjp..,ckp la aq ngada2 sekali pun but nie la yg aq rasa bile gado ngn kau ! if bule aq tanak sume nie jadi but wht should i do ?? tegur aq if aq salah,kuatkan aq if aq lemah,ada ngn aq wktu aq susa,gembirakan aq bile aq sedih n pling penting fahami aq bile aq slalu wt kau runsing,sakit aty n sedih sebab semua 2 xkan jdi if aq tak sayang kat kau !! maaf if selama nie aq byk membebal kat kau sayang,bukan ap aq nk kau tw yg aq always take care pasal kau,tanak pape pun yg jadi kat kau..,aq tatao dh nak luah mcm mne lagi ttg rasa sayang aq kat kau mungkin aq je y tw ap yg aq rasa..,papepun aq sayang kat kau sangat2 muhd fazrin zakaria..,pliss faham aq n terima aq seadanya..,

Wednesday, 22 February 2012

latest entry : nothing to display !!

salam n selamat petang sume..,hye ary nie terasa teringin cgt2 nk update n change new song utk belog nie.,u all,how are u ?? n hope everything is oke..,sebenarnye aq terasa agk kelakar ble kne g cc utk update belog y tercinta nie..,owhhh hope cgt2 miss lappy aq sihat2 sjahtera at perak 2..nt aq amik ko blek oke sygg :)

nk update story ap ehh ary nie ? psal kje ?xmungkin lah kn coz aq pon ponteng keje ary nie gara2 tade mood nk g tgok mke2 n ngadap kje at kilang 2 !! sowi boss :) urmmm , pasal en.bf ??mungkin tak jgk kot coz now aq nga berperang2 mnje ngn dy (kononye lah) !! so what can i write 4 this new entry?? sakit otak da nie perah byk kali but still dont have a topic ! sebenarnya byk topic n story y aq nk update tadi tapi smpai je cc aq twos lpe sume 2 gara2 budak2 nie memekak men game , terjerit sana sini..,pelik plak mcm best je men game 2 smpai ganggu konsentrasi owg len..,urmm tape lah lastly aq amek kputusan tok log out n blek tito..,myb 2 lagi bgos kot..,n mcm biase stiap entry aq,aq akn tulis y aku SAYANG SANGAT2 KAT KAU LAH MUHD FAZRIN ZAKARIA .., oke baru aq bule logout hihihihihi salam sume :)) jmpa lgi at entry y len :D